skip to Main Content

De grafische rekenmachine bied een flinke hulp bij het oplossen van lastige vergelijkingen of bij het vinden van snijpunten van grafieken van lastige functies. Door met de grafische rekenmachine functies te plotten kunnen onderlinge snijpunten of snijpunten met de x-as eenvoudig met behulp van opties als intersect en zero worden benaderd. Hoe dit precies in zijn werk gaat wordt uitgelegd in uitlegvideo 1 en 2. Belangrijk is wel dat de video’s zijn gebaseerd op de grafische rekenmachine van Texas Instruments (TI) en kunnen dus sommige opties anders zijn voor bijvoorbeeld de grafische rekenmachine van Casio.

Ook kwadratische ongelijkheden kun je grafisch-numeriek oplossen. Om een brug te maken tussen het algebraisch oplossen van kwadratische ongelijkheden in klas 3 wordt in samenvattingsvideo 1 aan de hand van een video uitgelegd hoe dit ook al weer in zijn werk ging. Vervolgens wordt in stappenplan 1 laten zien hoe je grafisch-numeriek een kwadratische ongelijkheid oplost en hoe je dit nu precies noteert.

Omdat er bij vergelijkingen met parameters ook kwadratische ongelijkheden kunnen ontstaan, is hier de video uit leerjaar 3 over parameters en ongelijkheden als herhalingsvideo 1 opgenomen.

Voorkennis: Kwadratische ongelijkheden, vergelijkingen met parameters

  • Uitleg 1: De GR en het oplossen van vergelijkingen & snijpunten van functies
  • Uitleg 2: De GR en het oplossen van vergelijkingen & snijpunten met de x-as
  • Samenvatting 1: Kwadratische ongelijkheden algebraisch oplossen
  • Stappenplan 1: Kwadratische ongelijkheden grafisch-numeriek oplossen
  • Herhaling 1: Parameters & kwadratische ongelijkheden
[tabswrap] [tabhead id=”1″ class=””] Uitleg 1 [/tabhead] [tabhead id=”2″ class=””] 2 [/tabhead] [tabhead id=”3″ class=””] Samenvatting 1 [/tabhead] [tabhead id=”4″ class=””] Stappenplan 1 [/tabhead] [tabhead_last id=”5″ class=””] Herhaling 1 [/tabhead_last] [tab id=”1″ class=””]
 [/tab] [tab id=”2″ class=””]
[/tab] [tab id=”3″ class=””]
 [/tab] [tab id=”4″ class=””]
 [/tab] [tab id=”5″ class=””]
 [/tab] [/tabswrap]

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top