skip to Main Content

In deze paragraaf worden de begrippen domein en bereik geïntroduceerd. Wat dit precies inhoud zie je in uitlegvideo 1. Wanneer je het over domein en bereik hebt, heb je het automatisch over intervallen. Deze zijn al aan bod gekomen bij het oplossen van kwadratische ongelijkheden in leerjaar 3, maar daar hadden we het veelal over open intervallen. Hier zal ook het nieuwe begrip gesloten interval ter sprake komen.

Verder bestaat het tweede deel van de paragraaf uit het behandelen van functies met een parameter. In herhalingsvideo 1a en 1b zie je de voorkennis uit leerjaar 3. Ook het berekenen van de coördinaten van de top van een parabool is in leerjaar 3 al aan de orde gekomen en wordt in herhalingsvideo 2 herhaald. Vandaar dat ook dit hier herhaald zou worden. In uitlegvideo 2 gaan we laten zien dat de toppen van de verzameling parabolen die met een parameterfunctie beschreven worden mooi op een kromme liggen. Hoe je de formule voor deze kromme opstelt, wordt in deze video uitgelegd.

Voorkennis: intervallen, functies met parameters

[list style=”orb” color=”red-lite”]
  • Uitleg 1: Het domein en bereik van functies
  • Herhaling 1: Functies met een parameter
  • Herhaling 2: Functies met een parameter & de coördinaten van de top
  • Uitleg 2: Kromme door toppen bij functies met een parameter
[/vc_column_text] [tabswrap] [tabhead id=”1″ class=””] Uitleg 1 [/tabhead] [tabhead id=”2″ class=””] 2 [/tabhead] [tabhead id=”3″ class=””] Herhaling 1 [/tabhead] [tabhead_last id=”4″ class=””] 2 [/tabhead_last] [tab id=”1″ class=””] Coming soon! [/tab] [tab id=”2″ class=””] Coming soon! [/tab] [tab id=”3″ class=””]
 [/tab] [tab id=”4″ class=””]  [/tab] [/tabswrap]

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top