skip to Main Content

In deze video’s wordt het herleiden van wortels opgefrist. Bewerkingen met wortels, zoals het optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en kwadrateren van wortels wordt als al bekend beschouwd. Ook het begrip factor voor het wortelteken halen, wat toch nog vaak een lastig begrip is voor velen, wordt hier herhaald. Daarom zijn deze opgenomen in de herhalingsvideo’s. Nieuw is echter de vaardigheid om een wortel weg te werken uit de noemer en zal in uitlegvideo 1 besproken worden. Je kunt ook naar een compleet overzicht gaan van alle bewerkingen met wortels, startend met het begrip wat nu precies een wortel is, helemaal tot de meest lastige bewerkingen.

Voorkennis: Rekenen met wortels

 • Herhaling 1: Wortels optellen & aftrekken
 • Herhaling 2: Wortels vermenigvuldigen
 • Herhaling 3: Wortels delen
 • Herhaling 4: De wortel van een breuk
 • Herhaling 5: Wortels kwadrateren
 • Herhaling 6: Factor voor het wortelteken brengen
 • Uitleg 1: Wortel wegwerken uit de noemer
[tabswrap] [tabhead id=”1″ class=””] Herhaling 1 [/tabhead] [tabhead id=”2″ class=””] 2 [/tabhead] [tabhead id=”3″ class=””] 3 [/tabhead] [tabhead id=”4″ class=””] 4 [/tabhead] [tabhead id=”5″ class=””] 5 [/tabhead] [tabhead id=”6″ class=””] 6 [/tabhead] [tabhead_last id=”7″ class=””] Uitleg 1 [/tabhead_last] [tab id=”1″ class=””]
[/tab] [tab id=”2″ class=””]
[/tab] [tab id=”3″ class=””]  
[/tab] [tab id=”4″ class=””]
[/tab] [tab id=”5″ class=””]
[/tab] [tab id=”6″ class=””]
[/tab] [tab id=”7″ class=””]
[/tab] [/tabswrap]

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. OMG!

  Ik ben zooo blij met wiskundeacademie!!!!
  Ik snapte hier in de klas helemaal niks van omdat ik al die dingen die ik in de brugklas en de in de 2e hierover geleerd had vergeten was, en hier krijg ik alles uitgelegd door die herhalingen!

  Wiens idee was dit? Echt Respect!

  Trouwens ik zie dat wisk b vwo er nog niks op staat…….. gaan jullie dat nog doen? zou k wel heel erg fijn vinden, voor volgend jaar 😉

  Groetjes,

  Maria

 2. Dit heeft mij zo geholpen! Hierdoor denk je wat logischer na, en ga je begrijpen hoe die wortelformules in elkaar zitten. Aangezien onze docent voor wiskunde super snel uitlegt, begrijp je het niet, doordat de tussenstappen niet worden uitgelegd. Wiskundeacademie raad ik iedereen aan!

  Greetzz

 3. Jongens, deze meneer is een echte fe-no-meen. Mijn nieuwe wiskunde lerares is een echte kneus dus dit heeft me zeker heel erg geholpen voor mijn aankomende repetitie. Super uitleg, snel maar ook erg duidelijk. Zeker aan te raden als jij net als ik geen bal snap(te) van wiskunde!

 4. Geweldig! Een ieder die geen wiskundekennis heeft,kan dit gegarandeerd hier leren.Voortreffelijke uitleg en duidelijk.Je begrijpt het direct.Ik raad een ieder aan om van de Wiskunde Academie gebruik te maken!

  Vriendelijke groet,
  Charlie Eersteling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top