skip to Main Content

 

Het rekenen met machten zit vanaf de brugklas standaard elk jaar in het programma. In de brugklas worden de bewerkingen zoals het optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en machtsverheffen van machten behandeld. Voor vwo-brugklas komt ook delen van machten al aan bod. In de tweede klas wordt dit weer herhaald, maar hier wordt alles nog duidelijk gescheiden in de opgaven. In de derde klas gaan we deze bewerkingen weer herhalen, maar nu gaan we deze wat meer mixen. Ook machten als som of verschil in dubbele haakjes zullen aan bod komen.

Voorkennis: Rekenen met machten, enkele & dubbele haakjes wegwerken.

In de herhalingsvideo’s wordt alle kennis nogmaals uitgelegd. De samenvattingsvideo geeft een compleet overzicht van alle bewerkingen met machten en hoe je deze handig kunt onthouden. Daarnaast is er een extra video over de wortel van een macht.

  • Herhaling 1: Machten vermenigvuldigen
  • Herhaling 2: Machten optellen & aftrekken
  • Herhaling 3: De macht van een product
  • Herhaling 4: Machten van machten
  • Herhaling 5: Machten delen
  • Samenvatting 1: Machtrekenen
[tabswrap] [tabhead id=”1″ class=””] Herhaling 1 [/tabhead] [tabhead id=”2″ class=””] 2 [/tabhead] [tabhead id=”3″ class=””] 3 [/tabhead] [tabhead id=”4″ class=””] 4 [/tabhead] [tabhead id=”5″ class=””] 5 [/tabhead] [tabhead_last id=”6″ class=””] Samenvatting 1 [/tabhead_last] [tab id=”1″ class=””]  
[/tab] [tab id=”2″ class=””]  
 [/tab] [tab id=”3″ class=””]
  [/tab] [tab id=”4″ class=””]
 [/tab] [tab id=”5″ class=””]
 [/tab] [tab id=”6″ class=””]  
 [/tab] [/tabswrap]

Dit bericht heeft 5 reacties

  1. Super bedankt! Ik was mijn wiskunde boek vergeten en ik heb morgen een SO. Dankzij jullie ga ik nu toch gewoon een 10 halen, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top