skip to Main Content

In dit hoofdstuk heb je oude methoden om een kwadratische vergelijking op te lossen weer opgefrist en heb je een nieuwe methode geleerd, die altijd toepasbaar is, namelijk de abcformule. Het is belangrijk dat je feeling krijgt voor wanneer je nu precies welke methode toe kunt passen. De abc-formule is de enige die altijd werkt, maar is lang niet de snelste. Vandaar dus geen nieuwe uitleg in deze paragraaf.

We herhalen overigens wel herhalingsvideo 1 een onderwerp uit leerjaar 2 waar je al te maken hebt gehad met het berekenen van een pad rondom een stuk land of een bijvoorbeeld een zwembad. Het is handig om hier nog even naar te kijken om weer een gevoel te krijgen voor hoe dit in zijn werk ging. Verder herhalen we in herhalingsvideo 2 de merkwaardige producten. Dit is een belangrijk begrip wat veelvuldig terugkomt in de wiskunde, ook in hoofdstuk 5 bij bijvoorbeeld kwadraatafsplitsen, en kan je heel wat rekenwerk besparen wanneer je dit goed in de vingers hebt.

Voorkennis: oplossen van x² = c, buiten haakjes halen, product-som methode, merkwaardige producten en de abc-formule.

  • Herhaling 1: Oppervlakte berekenen
  • Herhaling 2: Merkwaardige producten
[tabswrap] [tabhead id=”1″ class=””] Herhaling 1 [/tabhead] [tabhead_last id=”2″ class=””] 2 [/tabhead_last] [tab id=”1″ class=””]
 [/tab] [tab id=”2″ class=””]
 [/tab] [/tabswrap]

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top