skip to Main Content

In deze paragraaf wordt de vertaalslag gemaakt van een kwadratische formule naar een kwadratische functie. Je leert hoe je functiewaarden voor een kwadratische functie berekent en noteert, hoe je onderzoekt of een punt op een grafiek ligt. Verder wordt het concept van dalparabolen en bergparabolen nogmaals herhaalt en krijg je weer enkele toepassingen van kwadratische functies te zien.

In uitlegvideo 1 leggen we het begrip functie en functiewaarden uit in verband met de kwadratische functie en laten we zien hoe je controleert of een punt op een grafiek ligt. In herhalingsvideo 1 herhalen we het concept dal- en bergparabool en geven we een handig ezelsbruggetje om deze te herkennen aan de formule. In uitlegvideo 2 leggen we uit wat de invloed is van de toevoeging bx in de algemene haakjesnotatie f(x) = ax² + bx + c van een parabool. We laten zien dat de symmetrieas van de parabool verschuift en hoe je de plaats van deze symmetrieas en dus de x-coördinaat van de top, welke nu niet meer x = 0 is, kunt berekenen. In stappenplan 1 geven we kort de stappen hoe je een grafiek tekent bij de functie van de vorm f(x) = ax² + bx + c.

  • Uitleg 1: Kwadratische functie & functiewaarde
  • Herhaling 1: Dalparabool & bergparabool
  • Uitleg 2: De top van de parabool van de functie f(x) = ax² + bx + c
  • Stappenplan 1: Tekenen van grafiek bij de functie f(x) = ax² + bx + c
[tabswrap] [tabhead id=”1″ class=””] Uitleg 1 [/tabhead] [tabhead id=”2″ class=””] 2 [/tabhead] [tabhead id=”3″ class=””] Stappenplan 1 [/tabhead] [tabhead_last id=”4″ class=””] Herhaling 1 [/tabhead_last] [tab id=”1″ class=””]
 [/tab] [tab id=”2″ class=””]
 [/tab] [tab id=”3″ class=””]
[/tab] [tab id=”4″ class=””] 
  [/tab] [/tabswrap]

Dit bericht heeft 6 reacties

  1. Echt super fijne filmpjes!
    Heb morgen een proefwerk over hoofdstuk 1,2,3 en 4.
    Als uitleg gebruik ik altijd Wiskunde Academie,super duidelijk en fijn,daar kan mijn wiskundeleraar nog wat van leren:)

  2. omg, jullie filmpjes zijn zoooo handig! normaal vind ik wiskunde echt heel erg lastig, en snap ik er helemaal niks van, maar door jullie snap ik alles nu beter. ik sta nog een 5,3 voor wiskunde, dus hopelijk kan ik nu een voldoende halen op mijn toets door jullie handige uitleg! dankjulliewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top