skip to Main Content

In deze video’s wordt een stuk herhaald over het oplossen van lineaire vergelijkingen en wordt een snellere methode aangeleerd, namelijk het overbrengen van termen. Ook het wegwerken van haakjes in een lineaire vergelijking komt aan de orde.

 • Uitleg 1: Versneld oplossen van lineaire vergelijkingen
 • Stappenplan 1: Oplossen van lineaire vergelijkingen met haakjes
[tabswrap] [tabhead id=”1″ class=””] Uitleg 1 [/tabhead] [tabhead_last id=”2″ class=””] Stappenplan 1 [/tabhead_last] [tab id=”1″ class=””]
 [/tab] [tab id=”2″ class=””]
 [/tab] [/tabswrap]

 

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. hey ik vind het echt heel tof dat jullie uitlege geven over wiskunde , maar ik zit nu in 3vwo en heb een probleem met verhaaltjes met lineaire vergelijkingen zoals bw=65 +12t en bk=50+15t welke vergelijking moet je oplossen om te bereken bij hoeveel kwartier klussen de bedrijven even duur zijn
  ?

  1. Ze zijn gelijk als bk = bw, dus ook als de rechterleden van beide formules gelijk zijn, dus 50 + 15t = 65 + 12t. Dit geeft t = 5 als oplossing.

   Greetz,
   De WiskundeAcademie

 2. Hallo!
  ik heb alle video’s over dit onderwerp bekeken op YouTube, maar ik wil graag meer oefenopgaves die ik naderhand kan controleren, ik heb een beetje gevonden, maar ik kan ze niet controleren, en ook weet ik niet zeker of ik de tussenstappen goed heb gedaan, weet iemand een site of iets in die richting waar ik kan kijken?
  alvast bedank!
  Grt.
  Mees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top