skip to Main Content

In deze paragraaf leer je hoe je de oppervlakte van elke willekeurige driehoek kunt berekenen. De kennis uit de vorige paragraaf over hoogtelijnen speelt hier een belangrijke rol in. Driehoeken zijn onder te verdelen in drie soorten: de “gewone” driehoek met drie scherpe hoeken, de rechthoekige driehoek en de stomphoekige driehoek. In uitlegvideo 1 leer je hoe je de oppervlakte van een gewone driehoek en een rechthoekige driehoek berekent. In stappenplan 1 is dit nogmaals kort samengevat. In uitlegvideo 2 leer je hoe je ook van een stomphoekige driehoek de oppervlakte kunt berekenen. In stappenplan 2 is dit nogmaals kort samengevat.

In hoofdstuk 6 krijg je te maken met de stelling van Pythagoras. Misschien heb je wel eens van deze stelling gehoord. De stelling van Pythagoras geldt alleen voor rechthoekige driehoeken en kun je bewijzen met de kennis van het berekenen van oppervlakten van driehoeken. In extravideo 1 krijg je een voorproefje op de beroemde stelling van Pythagoras en het bewijs van de stelling.

  • Uitleg 1: Het berekenen van de oppervlakte van een driehoek
  • Stappenplan 1: Het berekenen van de oppervlakte van een driehoek
  • Uitleg 2: Het berekenen van de oppervlakte van een stomphoekige driehoek
  • Stappenplan 2: Het berekenen van de oppervlakte van een stomphoekige driehoek
  • Extra 1: Het bewijs van de stelling van Pythagoras – Gelijke oppervlakte van driehoeken

Voorkennis: oppervlakte rechthoek, hoogtelijnen

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Echt super!! Ik heb de filmpjes van het vorige hoofdstuk ook bekeken en herhaald, want ik had een S.O. En het werkte! Ik heb er een heel goed gevoel over. Heel erg bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top