skip to Main Content

In deze video’s gaan grenzen van gebieden bespreken en hoe we dit wiskundig kunnen weergeven doormiddel van cirkels en lijnen. Hierin vormen cirkels en lijnen grenslijnen. In de eerste uitlegvideo leggen we uit wat met het binnengebied en buitengebied van een cirkel bedoeld wordt en hoe je wiskundig op kunt schrijven of een punt zich in het binnen- of buitengebied bevindt. In de tweede uitlegvideo geven we een voorbeeld van de toepassing van deze grensgebieden. In de derde uitlegvideo wordt de middelloodlijn besproken en waar je deze voor kunt gebruiken. In de vierde video wordt een voorbeeld besproken waar je een samenhangend gebied tekent wat ontstaat door de grenslijnen van middelloodlijn en cirkel. In stappenplan 1 en 2 leggen we het tekenen en construeren van de middelloodlijn uit en ten slotte in uitlegvideo 5 lichten we de omgeschreven cirkel toe en hoe deze samenhangt met de middelloodlijn en cirkel.

 • Uitleg 1: Het binnengebied en buitengebied van een cirkel
 • Uitleg 2: Ontstane gebieden door interactie van cirkels
 • Uitleg 3: De middelloodlijn
 • Uitleg 4: Ontstane gebieden door interactie van cirkel en middelloodlijn
 • Uitleg 5: De omgeschreven cirkel
 • Stappenplan 1: Middelloodlijn tekenen
 • Stappenplan 2: Middelloodlijn construeren
[tabswrap] [tabhead id=”1″ class=””] Uitleg 1 [/tabhead] [tabhead id=”2″ class=””] 2 [/tabhead] [tabhead id=”3″ class=””] 3 [/tabhead] [tabhead id=”4″ class=””] 4 [/tabhead] [tabhead id=”5″ class=””] 5 [/tabhead] [tabhead id=”6″ class=””] Stappenplan 1 [/tabhead] [tabhead_last id=”7″ class=””] 2 [/tabhead_last] [tab id=”1″ class=””]
 [/tab] [tab id=”2″ class=””]  
[/tab] [tab id=”3″ class=””]
 [/tab] [tab id=”4″ class=””] nog niet beschikbaar…. [/tab] [tab id=”5″ class=””]
 [/tab] [tab id=”6″ class=””]
[/tab] [tab id=”7″ class=””]
[/tab] [/tabswrap]

 

 

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. wooooow ik heb er echt veel aan gehad ik haalde vorig jaar alleen maar netta voldoende en nu haal ik gwn een 7,9!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ook met de hulp van een betere wiskunde docent dan vorig jaar maar deze filmpjes helpen mij er ook doorheen.

  bedankt!!!!
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top