skip to Main Content

In de komende video’s gaan we het hebben over het spelen met grafieken, namelijk het horizontaal verschuiven, verticaal verschuiven en oprekken van grafieken. Daarom in uitlegvideo 1 allereerst het verticaal verschuiven, dan in uitlegvideo 2 het horizontaal verschuiven, waarna we in uitlegvideo 3 een nieuwe notatievorm voor een kwadratische formule te zien krijgen, welke heel handig is voor het aflezen van de verplaatsing en dus ook de top. In uitlegvideo 4 hoe je grafieken kunt oprekken doormiddel van het vermenigvuldigen van grafieken met een factor.

Allemaal leuk en aardig die nieuwe notatievorm voor een kwadratische functie, maar hoe kom je daar aan? Daarom voor de liefhebbers zijn er de extra video’s waarin we laten zien hoe je de standaarvorm y = ax²bx + c om kunt schrijven naar de vorm y = a(x − p)² + q.

  • Uitleg 1: Verticaal verschuiven
  • Uitleg 2: Horizontaal verschuiven
  • Uitleg 3: de top van de parabool y = a(x − p)² + q
  • Uitleg 4: Grafieken vermenigvuldigen
  • Extra 1: Kwadraatafsplitsen in tweetermen
  • Extra 2: Kwadraatafsplitsen in drietermen a = 1
  • Extra 3: Kwadraatafsplitsen in drietermen met a ≠ 1
[tabswrap] [tabhead id=”1″ class=””] UItleg 1 [/tabhead] [tabhead id=”2″ class=””] 2 [/tabhead] [tabhead id=”3″ class=””] 3 [/tabhead] [tabhead id=”4″ class=””] 4 [/tabhead] [tabhead id=”5″ class=””] 5 [/tabhead] [tabhead id=”6″ class=””] 6 [/tabhead] [tabhead_last id=”7″ class=””] 7 [/tabhead_last] [tab id=”1″ class=””]
 [/tab] [tab id=”2″ class=””]
 [/tab] [tab id=”3″ class=””]
 [/tab] [tab id=”4″ class=””] Coming soon! volg ons op twitter & facebook [/tab] [tab id=”5″ class=””]
 [/tab] [tab id=”6″ class=””]  
 [/tab] [tab id=”7″ class=””]
 [/tab] [/tabswrap]

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top