skip to Main Content

Je hebt in leerjaar 1 geleerd hoe je haakjes weg kunt werken. Maar later in dit hoofdstuk zul je zien dat het juist handig is als je ook de omgekeerde handeling kunt verrichten: het buiten haakjes halen van gelijke factoren. In deze video laten we zien hoe je gelijke factoren in de termen buiten haakjes kunt halen. Later zul je zien dat dit een techniek is die heel handig van pas komt bij het oplossen van kwadratische vergelijkingen.

Voorkennis: enkele haakjes wegwerken en merkwaardige producten.

 • Video 1: Buiten haakjes halen van gelijke factoren

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Echt heel erg bedankt dat u deze filmpjes maakt.
  U helpt me er echt heel goed mee.

  Dankzij u haal ik eindelijk een keer voldoendes voor wiskunde.

  Wel balen dat sommige hoofdstukken nog niet compleet zijn met filmpjes..

 2. echt heel erg bedankt dat u deze filmpjes maakt!
  ik snapte eerst helemaal niks van wiskunde maar ik begin het nu steeds beter te snappen!
  door u
  bedankt

 3. het is erg fijn dat je deze filmpjes voor ons maakt want het helpt me echt! er is alleen wel een nadeel dat er geen filmpje te vinden is over hoe ik een parabool maak, of ik kan deze in elk geval niet vinden.. help me hier mee aub.

 4. echt enorm bedankt voor dit filmpje, door jou snap ik wiskunde beter. GA ALSTUBLIEFT DOOR MET HET MAKEN VAN DEZE FILMPJES. anders haal ik het vwo noooit so much thanksssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
  groetjes jooo

 5. Wauw echt heel erg handig deze videos! Ik snapte wiskunde niet, en nu wel! Heelerg bedankt en hopelijk gaat mijn cijfer hierdoor omhoog.

 6. dankjewel dit helpt echt ook met die uitleg. ik sta een 4 voor wiskunde en als ik voor aankomende test hoger dan een 6.3 haal ga ik over en ik weet nu zeker dat dit erg goed erbij gaat helpen. echt super goede uitleggg!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top