skip to Main Content

Wanneer je in producten met dubbele haakjes, dus van de vorm (a + b)(c + d), de haakjes wegwerkt en vervolgens de uitkomst herleid kan het soms zijn bepaalde termen gelijk zijn of juist tegengesteld zijn en hierdoor wegvallen. Dit noemen we ook wel merkwaardige producten. Bij het uitwerken van haakjes in producten van de vorm (a + b)(c + d) kan je een drietal merkwaardige producten tegenkomen. Deze worden uitgebreid besproken en wordt laten zien hoe je ze kunt herkennen wanneer je niet met a, b, c en d te maken hebt, maar met ander gekozen waarden. In de eerste uitlegvideo bespreken we de drie merkwaardige producten. Voor de leerlingen die mogelijk doorgaan naar vwo 3 of graag wat extra uitdaging willen hebben we een extra video toegevoegd voor de toepassing van haakjes en merkwaardige producten bij het rekenen met wortels. In deze video worden een drietal voorbeelden gegeven.

Voorkennishet uitwerken van haakjes in de vorm a(b + c) en (a + b)(c + d)

  • Uitleg 1: Merkwaardige producten
  • Extra 1: Wortels, haakjes wegwerken & merkwaardige producten
[tabswrap] [tabhead id=”1″ class=””] Uitleg 1 [/tabhead] [tabhead_last id=”2″ class=””] Extra 1 [/tabhead_last] [tab id=”1″ class=””]
[/tab] [tab id=”2″ class=””]
 [/tab] [/tabswrap]

 

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Mannen bedankt! ik doe sinds 10 jaar weer algebra dus ik moet ontzettend inkomen. Het is fijn dat er even tijd word genomen om alles uit te leggen! Ik heb meerdere onderwerpen waarop ik vastloop en ik zal zeker het youtube kanaal gaan raadplegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top