skip to Main Content

De WiskundeAcademie wint het “Gouden Oog” NTR onderwijs media prijs

Roeland Hiele, wiskundedocent van scholengemeenschap CSG De Goudse Waarden in Gouda, is de winnaar van Het Gouden Oog, NTR Onderwijs Mediaprijs voor de beste lesvideo. De winnaar ontving vanmiddag de award Het Gouden Oog én een digitale camera uit handen van de juryvoorzitter van Het Gouden Oog, internetdeskundige Danny Mekic. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het onderwijscongres dat de NTR tijdens de Onderwijsweek hield in Almere, onderwijsstad 2013.

Juryvoorzitter Danny Mekic ‘Winnaar Roeland Hiele is erin geslaagd om met deze lesvideo de problematiek van de hoogtelijn van een driehoek in drie minuten uit te leggen, terwijl je in een boek daar veel bladzijden voor nodig hebt. Het filmpje kent een goede opbouw; de herhaling van de uitleg en de toepassing van combinaties van leerstijlen. De docent blijft in het filmpje zelf in beeld. Tussendoor zijn er animaties en ‘real life’ elementen zoals een geo-driehoek zichtbaar. Dit zorgt voor een videoles die echt beklijft’.

Ook genomineerd waren: Annemieke Bastiaans en Roos de Boo van ZMLK school De Arke in Gouda. Valesca van Diejen van het Vasthorstcollege in Amersfoort en Rob van Bakel van het Tweede College Jozefmavo in Tilburg. Zowel de winnaar als de genomineerden krijgen een masterclass videomaken aangeboden bij de NTR.

NTR onderwijscongres

De winnaar van Het Gouden Oog werd bekendgemaakt tijdens een onderwijscongres dat NTR vanmiddag verzorgde in het kader van de Onderwijsweek in Almere. Het congres stond in het teken van onderwijs 2.0, het thema van de Onderwijsweek. Diverse sprekers, waaronder Maurice de Hond, initiatiefnemer van de I-padschool, en prof. dr. Han van der Maas, bedenker van Rekentuin en Taalzee gaven hun visie op de digitale toekomst en de ontwikkelingen binnen het onderwijs. Ook enkele docenten vertelden aan de circa tweehonderd congresdeelnemers iets over hun ervaringen met digitale educatie.

Lees hier het originele bericht: http://www.ntr.nl/nieuws/791010/Roeland+Hiele+wint+Het+Gouden+Oog

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top